Fekete fehér süti avagy keksz
2008 november 12. | Szerző: gy |
A képen látható süti a Férjem nagy kedvence. Sőt már a haverja szívébe is belopta magát. Jó, mert gyors, omlós és finom.
Fekete fehér süti
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
csipet só,
1 tojás,
1 késhegynyi sütőpor,
1 evőkanál tej,
1 evőkanál cukrozatlan kakaó
néhány csepp rumaroma.
Az utolsó 3 összetevő kivételével összegyúrjuk gyors mozdulatokkal a tésztát. Fontos, hogy ne sokáig paskolgassuk, mert akkor nem lesz annyira omlós. Aztán megfelezzük, az egyik felét félretesszük, a másik felébe belegyúrjuk az utolsó 3 összetevőt (kakaó, tej, rumaroma) és a két “golyót” betesszük pihenni a hűtőbe 1 óra hosszára. Aztán alufólián kinyújtjuk mindkettőt téglalap alakúra, majd egymás tetejére rakjuk és feltekerjük, tekercsnek. Fél centi vastag csigákat vágunk belőle, sütőpapíros tepsibe tesszük, 180 fokon 8-10 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Kőszőnőm én nem ismertem most kezdek sütkérezni még a hutő szekrényben van! a sima felébe raktam kokuszt remélem igy is jó lesz! NAGYON KŐSZŐNŐM! alig várom! én még csak máffint csináltam! Dominika