Fekete fehér süti avagy keksz

2008 november 12. | Szerző: |

 


A képen látható süti a Férjem nagy kedvence. Sőt már a haverja szívébe is belopta magát. Jó, mert gyors, omlós és finom.


Fekete fehér süti


30 dkg liszt,


20 dkg vaj,


10 dkg cukor,


csipet só,


1 tojás,


1 késhegynyi sütőpor,


1 evőkanál tej,


1 evőkanál cukrozatlan kakaó


néhány csepp rumaroma.


Az utolsó 3 összetevő kivételével összegyúrjuk gyors mozdulatokkal a tésztát. Fontos, hogy ne sokáig paskolgassuk, mert akkor nem lesz annyira omlós. Aztán megfelezzük, az egyik felét félretesszük, a másik felébe belegyúrjuk az utolsó 3 összetevőt (kakaó, tej, rumaroma) és a két “golyót” betesszük pihenni a hűtőbe 1 óra hosszára. Aztán alufólián kinyújtjuk mindkettőt téglalap alakúra, majd egymás tetejére rakjuk és feltekerjük, tekercsnek. Fél centi vastag csigákat vágunk belőle, sütőpapíros tepsibe tesszük, 180 fokon 8-10 percig sütjük.


Jó étvágyat hozzá!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Dominika says:

    Kőszőnőm én nem ismertem most kezdek sütkérezni még a hutő szekrényben van! a sima felébe raktam kokuszt remélem igy is jó lesz! NAGYON KŐSZŐNŐM! alig várom! én még csak máffint csináltam! Dominika


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!