Fekete fehér süti avagy keksz

 



A képen látható süti a Férjem nagy kedvence. Sőt már a haverja szívébe is belopta magát. Jó, mert gyors, omlós és finom.



Fekete fehér süti



30 dkg liszt,



20 dkg vaj,



10 dkg cukor,



csipet só,



1 tojás,



1 késhegynyi sütőpor,



1 evőkanál tej,



1 evőkanál cukrozatlan kakaó



néhány csepp rumaroma.



Az utolsó 3 összetevő kivételével összegyúrjuk gyors mozdulatokkal a tésztát. Fontos, hogy ne sokáig paskolgassuk, mert akkor nem lesz annyira omlós. Aztán megfelezzük, az egyik felét félretesszük, a másik felébe belegyúrjuk az utolsó 3 összetevőt (kakaó, tej, rumaroma) és a két “golyót” betesszük pihenni a hűtőbe 1 óra hosszára. Aztán alufólián kinyújtjuk mindkettőt téglalap alakúra, majd egymás tetejére rakjuk és feltekerjük, tekercsnek. Fél centi vastag csigákat vágunk belőle, sütőpapíros tepsibe tesszük, 180 fokon 8-10 percig sütjük.



Jó étvágyat hozzá!

Tovább a blogra »