Kuglóf

 



 Ma este nagyon megettem volna valami egyszerű sütit. Gondolkodtam mit is kéne sütni. Kettő között vaciláltam, a kuglóf és a répatorta között. De mivel az utóbbi úgy lenne jó, ha kis marcipán répákkal tudnám díszíteni, így az most elhalasztva, mert nincs itthon. Hát akkor lássuk, mi lett belőle. Mármint a kuglófból:







Íme a recept:



Márványos kuglóf (most márvány nélkül)



25 dkg vaj



25 dkg porcukor



6 tojás



1 sütőpor



25 dkg liszt



1 evőkanál kakaópor



A forma kikenéséhez vaj, liszt.



A vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Egy másik edénybe összekeverjük a lisztet a sütőporral, felverjük habnak a tojások fehérjét. Majd elkeverjük az egészet. Ha márványosra szeretnénk, a tészta felébe külön kavarjunk 1 evőkanál kakóport, aztán a kettő tésztát öntsük egybe, és félig kavarjuk csak össze, hogy ne vegyüljön el teljesen. Vajazott, lisztezett kuglóf formába süssük, előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig, aztán 160 fokon 25 percig. (Én nem sütöttem eddig, mert ez a lapos féle kör alakú kuglóf formám van és nem az a magas, amihez szerintem ez a hőfok van írva. Kb. fele annyi ideg sütöttem.)



Olvasztott csokival is meglocsolhatjuk, vagy megkenhetjük.



Nagyon finom lett, nem gondoltam volna. Bár nekem nem annyira jön be, legközelebb változtatok rajta, mert nekem személy szerint túl vajas így, a 25 dkg vajjal. Majd ki fogom próbálni joghurttal helyettesíteni a vajat. Tudom, úgy nem áll ell annyi ideig jó puhán, de nem baj. Szerintem nem lenne neki ideje sokáig állni!

Tovább a blogra »