Diós lekváros tekercs

2009 január 8. | Szerző: |

 


 


 



 




Diós lekváros tekercs


Hozzávalók a tésztához:


18 dkg ráma,


50 dkg liszt,


3 dkg élesztő, (a felfuttatáshoz egy kis tej, kb fél deci)


3 tojás sárgája,


kevés cukor,


kevés só,


1 citromhéj reszelve,


1 tejföl.


Hozzávalók a töltelékhez:


megkenéshez barack lekvár,


10 dkg darált dió,


10 dkg porcukor,


3 tojás felvert habja,


2 evőkanál barack lekvár.


Az élesztőt felfuttatjuk egy kis tejben a kevés cukorral. Majd a többi tésztához valóval jól összegyúrjuk. 4 egyforma részre osztjuk, majd külön külön még egy kicsit gyúrúnk rajtuk. Aztán fél órát pihentetjük, szobahőmérsékleten. Utána egy egy cipót téglalap alakra nyújtunk ki. Kb. tepsi hosszúságú legyen. Gáztepsiben sütjük, mert abba fér majd el. Nos, téglalapra nyújtjuk, tepsi hosszúságúra, majd jól megkenjük barack lekvárral. A két végét megpróbáljuk jó szorosra feltekerni, majd a sütőpapíros tepsibe rakjuk. Így tovább mind a négy cipóból jön a téglalap, megkenve két vége feltekerve, tepsibe betéve. A tepsibe egymáshoz érhetnek, megtölti a 4 ilyen a tepsit. Sajnos nem fotóztam le a tesiben, de ígérem, ha legközebb csinálok, pótolom és beteszem ide utólag róla a képet.


A közepén ahová a töltelék kerül eddig szabadon maradt, de most megtöltjük. A 3 tojásfehérjét habbá verjük, összekeverjük 2 evőkanál barack lekvárral, és a 10-10 dkg porcukorral és dióval. Ezzel töltjük meg a közepét. Tojással nem kell megkenni a tetejét, hanem ha kész, meg lehet porcukorral szórni.


175 fokon sütjük, sajnos már nem emlékszem mennyi ideig sütöttem. Az eredeti receptemben meg nem volt írva.


Nagyon finom, és nem igényel nagy tudást. Hogy ha nem sikerül elsőre szépen a feltekerés, hogy mikor felszeleteljük nem gondoljuk tökéletesnek, nem baj, majd legközelebb, kárpótolni fog, hogy nagyon finom. Elször ezzel a sütivel az esküvőnkön találkoztam, egy vendég hozta ajándékba. Én most egy buliba készítettem el, ahol a fiúk rálocsoltak mámoros állapotukban egy fél doboz sört a háziasszony meg megkérte őket, hogy akkor azt a sörös részt már egyék meg. Nem volt mit tenniük, és a végén azt mondták, hogy nem is gondolták hogy ilyen finom. (Remélem nem a sör miatt mondták!)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!