Mai menüm saját részemre zöldéges rizottó volt. (A család többi tagja mást evett.) Ezt most nem olvastam sehol, csak én kutyultam magamnak. Főztem ki rizst, pontosan másfélszeres vízzel engedtem fel. Sokan mondják nem szeretnek rizst készíteni, mert nem mindig sikerül. Hát szerintem azon van a hangsúly, hogy mennyi vízzel engedjük fel. Nekem egy szakács ismerős mondta, hogy nem kell megmosni a rizst, mert akkor elázik, egy kis olajon megpirítani, aztán forró másfélszeres vízzel felengedni. Lehet ezen megbotránkozik valaki, hogy juj, “rizst nem megmosni…” de én már évek óta így csinálom és még élek, kutya bajom.
Nos, a rizst beízesítettem Nagymamim módra ami azt jelenti, hogy jó borsos, majorannásra egy kis sóval csináltam. Külön edényben pici olívaolajon pirítottam egy kis hagymát, karikára vágva, majd tettem bele 10 dkg szeletelt gombát, egy jó nagy répát kockázva és egy kis maradék zöldborsót. Ezt is jól bemajorannáztam, borsoztam, egy kis kakukkfűvet is tettem bele. Ja és sót. Aztán a kettőt összekutyultam mikor kész lett. Nagyon szeretem. Hogy nem volt hozzá hús? Nálam ez nem jelent gondot, de hús mellé köretnek is jó.