Most álljon itt egy recept a Nagymamim tiszteletére. Ez nemcsak az ő receptje, ezt ő is sütötte meg, ami itt a fényképen van.
Hozzávalók: 18 dkg kr.cukor, 6 egész tojás + 3 tojás fehérje, 13 dkg mazsola, 13 dkg darát dió 3 evőkanál liszt 3 dkg kakaópor, fél cs. sütőpor.
Krémhez: 3 tojás sárgája, 13 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 20 dkg vaj.
Díszítéshez: mazsola.
18 dkg cukorral habosra keverünk 6 tojás sárgáját. Hozzáadunk 13 dkg mazsolát és 13 dkg darált diót és egy fél marék lisztet (3 evőkanállal), fél cs. sütőport, 3 dkg cukrozatlan kakaóport és 9 tojás habbá vert fehérjét. (Az előző 6 tojásét és még 3-ét, aminek a sárgáját félretettük). Kizsírozott, lisztezett, (vagy sütőpapírozott) kb. 25×35 cm-es tepsiben sütjük. Nem szabad nézegeti a sütőben, mert összeesik, úgy sütjük, mintha piskótatésztát sütnénk.
Krém: 3 tojás sárgáját, 13 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadunk 3 dkg cukrozatlan kakaóport és 20 dkg vajat, vagy margarint.
Kettévágjuk hosszában a kisült tésztát, és egymásra rakjuk. Közepét tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, majd villával hullámokat húzva díszíthetjük és mazsolaszemekkel díszíthetjük.