Ez a recept az Anyukàm-féle leirott kisfüzetböl van. Öszintén, el sem készitettem addig, amig egyszer nem ettem ilyet egyik ismerösömnél, de ö is ajàndékba kapta. Kértem a valakit irja le nekem, azt mondja “Jaaaa a Kata szeletet? Oké, majd leirom.” Nos azota is irja, de nem baj, mert a nevét elàrulta. Igy ràjöttem ez nekem is megvan, de sosem készitettem el, mert leirva hàt nem tünik jonak nekem. Nem szeretem azokat a sütiket, hogy sütünk 3 lapot vagy többet, aztàn megkenjük liszt-tej felfözött krémmel, amit elkerünk vajas cukorral. Hideg kiràz ezektöl. De ràjöttem ez nem tartozik ebbe a kategoriàba, mivel az eltördelt lap kekszes jelleget ad neki meg a rum, vagy rumaroma is finom benne nekem. Nos akkor làssuk hogy is kell csinàlni:
40 dkg liszt
15 dkg cukor,
16 dkg ráma,
4 tojás sárgája,
1 cs.sütőpor.
Ezeket tejföllel összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és 3 lapot sütünk belőle.
Krém: 1 lapot összetörünk 2 dl forró tejbe beletesszük és péppé főzzük. 15 dkg rámát, 15 dkg porcukorral, 3 dkg kakaóporral, 1 vaniliáscukorral és 2-3 evőkanál barack lekvárral elkeverünk, majd a kihült, főzött péphez adjuk fél deci rummal együtt. A két lapot ezzel töltjük.
Tetejére gőz fölött felverünk 4 tojás fehérjét 15 dkg porcukorral. Ez ha kemény már, akkor a tetejére kenjük a sütinek.
A fehér tetejére reszelthetünk csokit, hogy szebb legyen.
Másnap a legjobb, mikor már megpuhult.