Rakott kalács csokival és lekvárral
2009 február 1. | Szerző: gy |
Ezt a receptet egyik szakàcskönyvemböl néztem ki a Stahl Juditébol. Még karàcsonyra ezt kaptam az unokatesomtol a könyvet. Nekem nagyon tetszik ez a recept, jo amikor esszük, és innen onnan elöjön egy kis lekvàr, egy kis csokidarab….nyam.
30 dkg szikadt (esetleg maradék) kalács,
3 dl tejszín
4 dl tej
2 tojás és még 2 sárgája
10 dkg cukor,
1 citrom
10 dkg tejcsokoládé
3 ek lekvár (esetleg elkeverve 1 evőkanál rummal)
3 dkg vaj + egy kevés a tepsi kikenéséhez.
A kalácsot szétdaraboljuk, a kivajazott tepsibe szórjuk. A tejet a tejszínnel összemelegítjük, majd a keverőtálban géppel külön összedolgozzuk az egész tojásokkal a tojássárgákkal, cukorral. A meleg tej-tejszín egyveleget folytonos keverés mellett hozzzáadjuk a tojásos cukorhoz, majd belereszeljük a citromhéjat. Ráöntjük a kalácskockákra és 10-15 percig hagyjuk, hogy megszívják magukat. Közben apróra vágjuk a csokoládét és nem túl mélyen helyekre belerakjuk a csokikat, és kiskanálnyi mennyiségű lekvárokat. Az a jó, ha mindenhová jut csoki is lekvár is. A tetején elmorzsoljuk a vajat és 40 perc alatt megsütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: