Rakott kalács csokival és lekvárral

2009 február 1. | Szerző: |

Ezt a receptet egyik szakàcskönyvemböl néztem ki a Stahl Juditébol. Még karàcsonyra ezt kaptam az unokatesomtol a könyvet. Nekem nagyon tetszik ez a recept, jo amikor esszük, és innen onnan elöjön egy kis lekvàr, egy kis csokidarab….nyam.



30 dkg szikadt (esetleg maradék) kalács,


3 dl tejszín


4 dl tej


2 tojás és még 2 sárgája


10 dkg cukor,


1 citrom


10 dkg tejcsokoládé


3 ek lekvár (esetleg elkeverve 1 evőkanál rummal)


3 dkg vaj + egy kevés a tepsi kikenéséhez.


A kalácsot szétdaraboljuk, a kivajazott tepsibe szórjuk. A tejet a tejszínnel összemelegítjük, majd a keverőtálban géppel külön összedolgozzuk az egész tojásokkal a tojássárgákkal, cukorral. A meleg tej-tejszín egyveleget folytonos keverés mellett hozzzáadjuk a tojásos cukorhoz, majd belereszeljük a citromhéjat. Ráöntjük a kalácskockákra és 10-15 percig hagyjuk, hogy megszívják magukat. Közben apróra vágjuk a csokoládét és nem túl mélyen helyekre belerakjuk a csokikat, és kiskanálnyi mennyiségű lekvárokat. Az a jó, ha mindenhová jut csoki is lekvár is. A tetején elmorzsoljuk a vajat és 40 perc alatt megsütjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!