Lekvàros gomboc és nudli
2009 május 27. | Szerző: gy |
Mikor kicsi voltam, azt hittem a gomboc a nehezen elkészithetö ételek közé tartozik. Ma màr tudom, ez nem igy van. Aztàn ki is talàltam, hogy jo volna egy kis szilvàs gombocot enni. De nem volt itthon szilva, ezért inkàbb a lekvàrossal prrbàlkoztam most.
Hogy is kell csinàlni? Szerintem mindenki tudja, de azért leirom.
Hozzàvalok: 1 kg burgonya, | ||
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük, majd áttörjük, hagyjuk kihűlni. Minden négyzet közepére lekvàrt teszünk, de ha épp szilvàsat szeretnénk, akkor egy félbe vagy negyedbe vàgott szilvàt, ami meg van szorva cukorral és fahéjjal. A 4 sarkàt felhajtjuk, és két tenyerünk közt gombóccá sodorjuk. Mivel nekem kisfiam nem igen szereti a lekvàrost, ezért neki nudlit csinàltunk, amit derelyevàgoval szabtunk le és a kezünkkel gögetgettük szép hengeresre.
|
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: