Ràcsos almàs linzer

2009 augusztus 12. | Szerző: |

 


Az alábbi recept nem tőlem származik, Maxtól néztem le. Nagyon finom, jo sok almával, igaz, még a rácsokon lenne mit szépíteni, de ahhoz képest, hogy most csináltam először rácsokat, egész türhető lett.


Hozzávalók:


40 dkg liszt,


25 dkg margarin,


10 dkg cukor,


2 tojás sárgája,


1 evőkanál tejföl,


1 késhegynyi sütőpor.


 


Almás töltelékhez:


2-3 evőkanál cukor,


1 dl víz,


1 kg alma,


ízlés szerint fahéj,


10 dkg dio (ez nem szerepel ugyan Maxnál, én pluszba tettem hozzá.)


 


A tésztát összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük kb. fél órát.


Közben az almát lereszeljük, 1 dl vizzel és a cukorral, fahéjjal megpároljuk. Megvárjuk míg kihül, majd a tészta két harmadát elnyujtjuk, belesimitjuk a sütőpapirral bélelt tepsibe, rá a párolt almát, ami kihült és hozzákevertük még a 10 dkg darált diót, majd a tészta maradék egy harmad részéből a rácsokat “megalkotjuk”. Amiket én nem sodortam, csak derelyevágóval vágtam el.


170 fokon sütöttem kb. 30 percig.


 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. levendulás says:

    hŰ ez jól hangzik, még ma megcsinálom !


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!