Ràcsos almàs linzer
2009 augusztus 12. | Szerző: gy |
Az alábbi recept nem tőlem származik, Maxtól néztem le. Nagyon finom, jo sok almával, igaz, még a rácsokon lenne mit szépíteni, de ahhoz képest, hogy most csináltam először rácsokat, egész türhető lett.
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
10 dkg cukor,
2 tojás sárgája,
1 evőkanál tejföl,
1 késhegynyi sütőpor.
Almás töltelékhez:
2-3 evőkanál cukor,
1 dl víz,
1 kg alma,
ízlés szerint fahéj,
10 dkg dio (ez nem szerepel ugyan Maxnál, én pluszba tettem hozzá.)
A tésztát összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük kb. fél órát.
Közben az almát lereszeljük, 1 dl vizzel és a cukorral, fahéjjal megpároljuk. Megvárjuk míg kihül, majd a tészta két harmadát elnyujtjuk, belesimitjuk a sütőpapirral bélelt tepsibe, rá a párolt almát, ami kihült és hozzákevertük még a 10 dkg darált diót, majd a tészta maradék egy harmad részéből a rácsokat “megalkotjuk”. Amiket én nem sodortam, csak derelyevágóval vágtam el.
170 fokon sütöttem kb. 30 percig.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
hŰ ez jól hangzik, még ma megcsinálom !