Turo Rudi bonbon Gabriellàtol

2009 október 14. | Szerző: |

 Ha öszinte akarnék lenni, én nem vagyok igazi Turo Rudi függö, de a Férjem az. Igy mindenképp ki szerettem volna problàlni, amit Gabriellakonyhàjàban olvastam, és naaaaagyon finom lett. Itt ajànlom mindenkinek, mert én, a nem igazàn nagy Rudi fan is, ezt éjjel nappal meg tudnàm enni:)


 


 



Hozzàvalok:


20 dkg turo, vagy cottage cheese (én ez utobbit hasznàltam),


2-3 evökanàl cukor,


1 citrom reszelt héja,


4 darab babapiskota lereszelve, vagy ledaràlva,


esetleg 2 zselatinlap, vagy egy kàvéskanàl por zselatin.


Csokokàdé a bevonàshoz, kb. 10 dkg.


Szilikonos mini maffin forma, vagy jégkockatarto a formàzàshoz. De én kézzel gyurtam belöle golyokat, majd egy tàlcàra sorakoztatva meglapitgattam öket. Majd tàlcàstol raktam a fagyasztoba dermedni, és utàna erre kanalaztam az olvasztott csokit is.


Elkészités:


A turot àttörjük és összekeverjük a többi hozzàvaloval. Ha még folyosnak gondoljuk, beletehetünk 1-2 zselatinlapot, amit elöbb hideg vizbe àztatunk kb. 10 màsodpercre, majd kb. 2 evökanàl forro vizben feloldjuk és a masszàhoz keverjük. (Természetesen hasznàlhatunk por zselatint is.) Kiskanàllal a formàba kanalazzuk, vagy mint én, golyokat formàlunk, kissé meglapitjuk, majd berakjuk a fagyasztoba, hogy kicsit megdermedjen. Közben felolvasszuk a csokit, én kevertem hozzà kicsi vajat, és ha a formàba van a masszànk, kinyomkodjuk belöle, és ràkanalazzuk az olvasztott csokit. Ha ez is megdermedt, nincs màs dolgunk, mint megenni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!