Keksztekercs
2009 október 16. | Szerző: gy |
Régen nagyon szerettem a keksz tekercset. Mikor elmentünk olyan helyre, ahol bucsu, vagy kirakodo vàsàr volt és netàn volt egy sàtor ahol ilyet àrultak, mindig vettem, vagy kértem a szüleimet vegyenek nekem. De otthon soha soha nem csinàltam. Nem hittem, hogy én tudok ilyen finomat csinàlni. Aztàn egyszer egy baràntöm csinàlt ilyet (szilveszterkor még, és augusztusra meg is kaptam a receptet), kértem àrulja el, hogy kell, mert én nem tudok ilyet. Ö kedvesen mosolygott, hogy pedig borzaszto egyszerü:) Hàt harmincegynehàny évesen megtanultam ilyet késziteni. Lehet hogy lehetne tökéletesebb, de igy is jo nekünk.
Ja, és eleve dupla adagot csinàlok mindig:)
Hozzávalók: 30 dkg háztartási keksz, 2 kanál kakaó, 2 dl tej, 1-2 kanál rum (lehet rum aroma is), 10 dkg vaj vagy Rama, 25 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.
A kekszet diódarálón megdaráljuk és összekeverjük a kakaóval,10 dkg porcukorral, a rummal és ezt összegyúrjuk annyi tejjel,hogy jól nyújtható legyen.
A vajat kikeverjük a maradék porcukorral (15 dkg) és a fele kókuszreszelékkel (5 dkg).
Zsírpapíron kinyújtuk a kakaós tésztát, rákenjük a krémet és felsodorjuk. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékel. Hidegen tartjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: