Isler

2009 november 2. | Szerző: |

Gyerekkorom ota nagyon szeretem az Islert. Nem tudom miért, régen boxos skatulyànak hivtam. Biztos nem magamtol talàltam ezt a nevet neki, gondolom valaki a csalàdbol segitett a kitalàlàsban. De most probàlkoztam elöször az elkészitésével. Eddig azt hittem nagy ördöngösség, pl, a csokiba màrtogatàsa a végén, de rà kell jönnöm mindig, a dolgok nem mindig bonyolultak:)


 



ISLER


 


Hozzávalók:


         36 dkg liszt


         20 dkg margarin


         10 dkg porcukor


         1 tojás


         2 evőkanál kakaó


         1 cs vaníliás cukor


         1 cs sütőpor


         1 csapott kk fahéj


 


A hozzávalókat összegyúrom, kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtom a tésztát, és kiszaggatom. Kb. 60-64 db lesz belőle. Előmelegített sütőben 155 °C-on sütöm 20 percig.


Mikor kihűlt, lekvárral (én sajàt magam àltal készitett sàrgabarck lekvàrt hasznàltam) összeragasztok 2-2 db-ot.


Csokimázt készítek a tetéjére: tortabevonót + margarint (a margarin kevesebb mint a tortabevonó) olvasztok, mikor egy kicsit hűl (de még meleg a massza), ebbe mártogatom a sütit.


 


1 napot várni kell vele, hogy összepuhuljon a tészta!


 

Jó étvágyat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Angie says:

    tényleg egyszerűnek tűnik, hamarpsan kipróbálom, a túrórudit is…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!