Isler
2009 november 2. | Szerző: gy |
Gyerekkorom ota nagyon szeretem az Islert. Nem tudom miért, régen boxos skatulyànak hivtam. Biztos nem magamtol talàltam ezt a nevet neki, gondolom valaki a csalàdbol segitett a kitalàlàsban. De most probàlkoztam elöször az elkészitésével. Eddig azt hittem nagy ördöngösség, pl, a csokiba màrtogatàsa a végén, de rà kell jönnöm mindig, a dolgok nem mindig bonyolultak:)
ISLER
Hozzávalók:
– 36 dkg liszt
– 20 dkg margarin
– 10 dkg porcukor
– 1 tojás
– 2 evőkanál kakaó
– 1 cs vaníliás cukor
– 1 cs sütőpor
– 1 csapott kk fahéj
A hozzávalókat összegyúrom, kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtom a tésztát, és kiszaggatom. Kb. 60-64 db lesz belőle. Előmelegített sütőben 155 °C-on sütöm 20 percig.
Mikor kihűlt, lekvárral (én sajàt magam àltal készitett sàrgabarck lekvàrt hasznàltam) összeragasztok 2-2 db-ot.
Csokimázt készítek a tetéjére: tortabevonót + margarint (a margarin kevesebb mint a tortabevonó) olvasztok, mikor egy kicsit hűl (de még meleg a massza), ebbe mártogatom a sütit.
1 napot várni kell vele, hogy összepuhuljon a tészta!
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
tényleg egyszerűnek tűnik, hamarpsan kipróbálom, a túrórudit is…