Isler

Gyerekkorom ota nagyon szeretem az Islert. Nem tudom miért, régen boxos skatulyànak hivtam. Biztos nem magamtol talàltam ezt a nevet neki, gondolom valaki a csalàdbol segitett a kitalàlàsban. De most probàlkoztam elöször az elkészitésével. Eddig azt hittem nagy ördöngösség, pl, a csokiba màrtogatàsa a végén, de rà kell jönnöm mindig, a dolgok nem mindig bonyolultak:)



 





ISLER



 



Hozzávalók:



         36 dkg liszt



         20 dkg margarin



         10 dkg porcukor



         1 tojás



         2 evőkanál kakaó



         1 cs vaníliás cukor



         1 cs sütőpor



         1 csapott kk fahéj



 



A hozzávalókat összegyúrom, kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtom a tésztát, és kiszaggatom. Kb. 60-64 db lesz belőle. Előmelegített sütőben 155 °C-on sütöm 20 percig.



Mikor kihűlt, lekvárral (én sajàt magam àltal készitett sàrgabarck lekvàrt hasznàltam) összeragasztok 2-2 db-ot.



Csokimázt készítek a tetéjére: tortabevonót + margarint (a margarin kevesebb mint a tortabevonó) olvasztok, mikor egy kicsit hűl (de még meleg a massza), ebbe mártogatom a sütit.



 



1 napot várni kell vele, hogy összepuhuljon a tészta!



 

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »