Mogyorós háromszögek
2008 november 12. | Szerző: gy |
Hát akkor indul a süteményes, ételes blog egy fincsi sütivel. Remélem másoknak is annyira fog ízleni, mint nekem, a Férjemnek és a barátainknak. Rajtuk már le lett tesztelve.
Mogyorós háromszögek
Tészta: 25 dkg liszt
4 evőkanál kr.cukor
20 dkg puha vaj
1 tojás
Tetejére: 15 dkg puha vaj
18 dkg porcukor
2 tojás
20 dkg darált mogyoró
1 teáskanál fahéj
Máz: 20 dkg félédes tortabevonó
A tésztát összegyúrjuk, tepsibe símítjuk. (Én gáztepsi méretűben készítettem. Az eredeti írás azt mondja vajazott tepsibe süssük, de én sütőpapírosban készítettem el.) Tehát tepsibe símítjuk az összegyúrt tésztát, majd villával megszurkáljuk. (Én kicsit a nyújtófát segítségül hívtam a tepsibe símításhoz.)
A tölteléket összekeverjük, rákenjük, majd 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük. Én 170 fokon sütöttem, bár az eredeti recept sajni nem írt fokot.
Langyosan háromszögekre vágjuk. A bevonót megolvasztjuk, én adtam hozzá egy kis vajat de még így is nagyon keménynek találtam, ezért meghígítottam egy kis tejjel még és a háromszögek két sarkát belemártjuk, majd pergamenpapíron (én sütőpapíron) megszárítjuk és miután tényleg megkeményedett raja a csoki bevonat, csak akkor rakjuk tálcára, tányérra, pocakba, ki hová szeretné.
Jó étvágyat hozzá, szeritnem nagyon kafa süti. Bár én kipróbáltam fele mogyoró fele dió töltelékkel, nem ízlett annyira, mikor tiszta dióból készítettem el.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: