Saláta
2008 november 17. | Szerző: gy |
Lehet még nem írtam, hogy Svájcban élünk. Itt az emberek rengetegnél rengetegebb salátákat esznek. Mármint a svájciak. Mert itt igen sok a bevándorló. Kár, hogy magyar kevés van:-( Nos, az itteniek fő eledele a sajtfondü, a raklette és a grill húsok salátával, barna kenyérrel.
Az egyik barátnőmtől tanultam ezt a tökéletes sali öntetet, mivel a boltiak nem igazán jönnek be. Vagy túl ecetesek, vagy tartósítószer ízűek nekem. De hát nekik is kell valahogy tartósítani!
Ez az öntet áll: másfél dl tejszín, egy kávéskanál bors, egy kis ecet kb egy kávéskanálnyi, só, ételízesítő, teáskanálnyi mustár. Ezeket összekavarom, és már kész is az öntet. A saliba meg teszek salátaleveleket, szigorúan tépkedve, hónapos retek karikákat, paradicsomot, kaliforniai paprikát, uborkát, reszelt répát, egy kis fej karikázott hagymát. De kinek mi van épp otthon, vagy mit vett a zöldségesnél. Itt jó, mert tényleg sok és friss salátának való áru van a boltok polcain. Vannak előre szeletelt csomagolt verziók is, de azokat nagy ritkán szoktam csak venni.
Ma is sali lesz a vacsora, de lesz benne ma egy kis csirkemell filé is. Majd annak a fotóját is berakom ide. Addig is jó étvágyat ehhez a salátához.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: