Narancsos linzer
2008 december 11. | Szerző: gy |
Hozzávalók: 40 dkg liszt,
25 dkg ráma,
20 dkg porcukor,
fél cs. sütőpor,
2 narancs reszelt héja és kifacsart leve,
1 cirtom reszelt héja.
A töltelékhez lekvár. Legjobb a baracklekvár, de ha más van otthon azzal is jó.
Összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, hűtőben egy órát pihentetjük, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsiben sütjük. Kb. 10 percet 180 fokon.
Nagyon sok linzer karika receptet kipróbáltam már, ráadásul Anyós próbálkozásait is végignéztem ezzel kapcsolatosan. Nagyon sokszor nem jött össze a dolog, túl kemény lett sokszor, ami a tojásnak köszönhető. De eddig ez a kedvenc receptem, mert a narancs héj és citirom héj, nagyon jó aromát is ad neki. (A recept egyébként a mindmegette.hu-ról való.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: