Narancsos linzer

2008 december 11. | Szerző: |

 


Hozzávalók: 40 dkg liszt,


25 dkg ráma,


20 dkg porcukor,


fél cs. sütőpor,


2 narancs reszelt héja és kifacsart leve,


1 cirtom reszelt héja.


A töltelékhez lekvár. Legjobb a baracklekvár, de ha más van otthon azzal is jó.


Összegyúrjuk gyors mozdulatokkal, hűtőben egy órát pihentetjük, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsiben sütjük. Kb. 10 percet 180 fokon.


Nagyon sok linzer karika receptet kipróbáltam már, ráadásul Anyós próbálkozásait is végignéztem ezzel kapcsolatosan. Nagyon sokszor nem jött össze a dolog, túl kemény lett sokszor, ami a tojásnak köszönhető. De eddig ez a kedvenc receptem, mert a narancs héj és citirom héj, nagyon jó aromát is ad neki. (A recept egyébként a mindmegette.hu-ról való.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!