Túrós rétes

2009 január 9. | Szerző: |


 



Túrós rétes


Bár nem is igazán rétes ez, mert az igazi rétest is célul tűztem ki, hogy majd megtanulom. Nagymamim olyan igazi rétest tud csinálni, és a vele lakó agglegény Fia, a Nagybátyám meg már megtanulta. Úgyhogy ő most olyan rétest tud csináni, amit nagyon sok nő megirigyelne. De most erre a túrósra ha vísszatérek, ezt is a Nagymamimtól tanultam.


Hozzávalók:


fél kiló liszt,


25 dkg margarin,


1 tojás, (plusz egy megkenni majd a tetejét)


2 evőkanál cukor,


2 dkg élesztő,


kis tej (kb. fél deci).


Töltelék:


fél kiló túró,


1 citrom reszelt héja,


mazsola,


egy tojás sárgája,


ízlés szerinti kristálycukor, kb. 10 dkg.


A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztben elmorzsoljuk a margarint. Majd összegyúrjuk a tejes élesztővel. 4 cipót formálunk belőle, egy órát pihenni hagyjuk szobahőmérsékleten. Majd kezdjük az egyik cipóval ovális alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelék egy negyedével kb. Széleit bevagdossuk ha van derelyevágónk azzal, ha nem akkor valami késsel. Aztán ráhajtogatjuk a szélét. A közepén maradhat el pár centi rész, ahová nincs ráhajtva. Majd mind a 4-et elkészítjük így. Tepsiben megkenjük egy tojással és 180 fokon sütjük szép halványbarnára.


 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!