Krumplis pogácsa

2009 november 9. | Szerző: |

Elromlott a keverőgépem, vagyis a konyhai robotgépem. Szegény, eddig bírta. Most épp nem tudok jelen pill. másikat venni, igy kénytelen vagyok olyanokat sütögetni, amik titka nem a keverésben rejlik. Igy került a recepttárba a krupmlis pogácsa. Férjem külön kérése volt, hogy jól legyenek bevágva a tetejei, és jo nagy pogácsák legyenek:)


 


Hozzávalók:


25 dkg főtt, áttört krupmli,


15 dkg vaj vagy margarin,


50 dkg liszt,


3 dkg élesztő,


1,5 dl tej,


1 evőkanál cukor,


2,5 dkg só,


1 kávéskanál bors,


1 tojás,


1 tojás sárgája


plusz 1 egész tojás megkenni a tetejét.


 


A krumplit sós vizben főzzük, áttörjük. Mikor meghűlt hozzáadjuk az egész tojást és a tojás sárgáját. A tejet meglangyositjuk, bele az 1 evőkanál cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A liszthez keverjük a sót, borsot, beletesszük a vajat, elmorzsoljuk, majd mindent szépen összekeverünk, és kicsit kezünkkel „megdagasztjuk”. Aztán hagyjuk kelni kb. 1 óra hossszat, kinyujtjuk, jol bevagdossuk a tetejét, és jo nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, megkenjük kicsit felvert tojással, majd sütjük 200 fokon kb. 20 percig.


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Márti says:

    Most kiszámolom, melyiket sütöm meg a pogácsát vagy a linzert?
    Kicsi kezemmel dagasztom én is!
    De nagyon vágyom egy jó -nagyon jó- dagasztó gépre!
    :-))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!